Vrijwillige chauffeur: iets voor u?

Om een goed functionerend rooster te maken is het noodzakelijk dat de vereniging de beschikking heeft over voldoende vrijwillige chauffeurs. Zij zijn het visitekaartje van de vereniging.

De vrijwillige chauffeurs

De chauffeurs die de bussen besturen doen dat op vrijwillige basis.

Ze werken van maandag t/m vrijdag in drie diensten: de ochtenddienst van 07.45 – 12.00 de tussendienst van 11.45 – 15.00 en de middagdienst van 14.45 – 18.00 uur. Op zaterdag de ochtenddienst van 9.15 - 13.00 en de middagdienst van 12.45 - 16.45.  

Chauffeurs krijgen een kleine vergoeding voor woon-werkverkeer en koffie. Verder worden ze getrakteerd op een jaarlijkse barbecue, een uitje, en een kerstattentie.

Aanmelden als chauffeur

Het bestuur van de vereniging is blij dat er voldoende belangstelling bestaat voor dit werk, maar kan de vraag niet altijd honoreren.  Door de uitstroom van huidige chauffeurs die in 2019 75 jaar worden, bestaat er weer behoefte aan nieuwe chauffeurs. 

Voorwaarden om chauffeur te worden

  • In het bezit zijn van een geldig rijbewijs B-E
  • Een gezondheidskeuring ondergaan en goedgekeurd worden.
  • Niet ouder zijn dan 70 jaar bij intrede. De eindleeftijd voor iedere vrijwillige chauffeur is 75 jaar. 
  • Goed kunnen communiceren in de Nederlandse taal met reizigers. Vriendelijke en klantgerichte instelling: u helpt met in- en uitstappen die veelal oudere reizigers indien dat gevraagd wordt. 
  • Woonachtig in de gemeente Renkum of binnen een straal van 10 km vanaf de wisselplaats (TOTAL tankstation in Doorwerth)
  • Verantwoordelijk voor kaartverkoop en behulpzaam bij een correcte in- uitcheck van reizigers die een OV-chipkaart gebruiken. 
  • U verplicht zich gedurende tenminste 1 jaar met een proeftijd van 2 maanden voor tenminste 1 dienst per 14 dagen op werkdagen en 1 reservedienst (van 7.45 -18.00 uur) en 1 dienst op zaterdag per 8 weken. 

Waar kunt u zich aanmelden?

U kunt zich  aanmelden bij Bert Takman, secretaris van de vereniging. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot  Bert Takman (06- 1222 7221 of e-mail: buurtbusveluwezoomwest(a)gmail.com  [(a) staat voor: @]).

Wanneer vinden de keuringen plaats?

De rijtest en de medische keuring vindt in onderling overleg plaats.

Let op: Indien u uitkeringsgerechtigd bent via het UWV, kan het rijden op de buurtbus als vrijwilliger negatieve gevolgen hebben voor uw uitkering. Nadere informatie bij de secretaris die u dan behulpzaam is met de aanvraag voor toestemming voor vrijwilligerswerk bij het UWV.