Met je betaalpas nu ook in de buurtbus!

Vanaf 29 maart 2023 kunt u ook in de buurtbus in- en uitchecken met uw betaalpas. U kunt natuurlijk ook nog steeds betalen met uw OV-chipkaart. Naast de betaalpas kunt u ook uw creditcard gebruiken (met een betaalchip) en een betaalpas op je mobiel. Deze nieuwe betaalvorm in het OV is inmiddels in veel delen van Nederland beschikbaar. Uw betaalpas of creditcard moet wel geschikt zijn voor contactloos betalen.

Vanaf 29 maart 2023 kunt u ook in de buurtbus in- en uitchecken met uw betaalpas. U kunt natuurlijk ook nog steeds betalen met uw OV-chipkaart. Naast de betaalpas kunt u ook uw creditcard gebruiken (met een betaalchip) en een betaalpas op je mobiel. Deze nieuwe betaalvorm in het OV is inmiddels in veel delen van Nederland beschikbaar. Uw betaalpas of creditcard moet wel geschikt zijn contactloos betalen. 

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Daarom raden wij senioren met een persoonlijke OV-chipkaart aan om voorlopig gewoon met de OV-chipkaart in - en uit te checken.  


Let op!
Het werkt net als met OV-chipkaart. In plaats van uw chipkaart houdt u je betaalpas of telefoon bij de kaartlezer. Maar let op! Gebruik bij het in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard of telefoon. Haal de kaart uit je portemonnee of pashouder, zodat ook echt de goede kaart wordt gelezen. Je plastic pas en je telefoon ziet de kaartlezer als afzonderlijke passen. Ook als ze aan dezelfde bankrekening zijn gekoppeld. Dus: gebruik er altijd één.